A Rupp-hegyi tanösvényen jártunk

Öko szakköröseink szervezésében, Janka néni és Tamás bácsi vezetésével közel harminc diákunk tett sétát a Gazdagrét feletti tanösvényen szeptember 27-én.


Szülők és gyerekek együtt sétáltak és a szemfülesek még őzláb gombát is találtak.

További fényképek

A Honvéd-Hunyadi Tanösvényen jártunk

hunyadiAz őszi szünetben, október 28-án kissé borongós ég alatt indultunk útnak 30-an (gádoros diákok, testvérek és szülők) a Hunyadi-szigetre, remélve, hogy az eső elkerül. Mire a 33-as busz Háros utcai megállójából elértük a tanösvény bejáratát, a felhőket verőfényes napsütés váltotta föl. Gyönyörű őszi színekben figyelhettük meg a szigetet. Jókedvűen jártuk végig a 8 állomáshelyből álló, a természetes állapotában megőrzött ligeterdőről, a ritka függőavarról híres Hunyadi Tanösvényt. További képek.

Környezetvédelmi verseny

kornyezetvedIdén is részt vettünk a környezetvédelmi versenyen, ami a Kamara erdőben került megrendezésre! 5.n osztályból Csente Dorottya, Hatvani Zsófia, Kovács Fanni, Nagy Zsófia , míg a 7. évfolyamról Filyó Borbála, Marchhart Júlia, Zablánszki Alexandra vett részt! Felkészítő tanárok: Perge Éva, Dömös Vera, míg a versenyt szervezte Hegedűs Tamás. Eredmények későbbre várhatók.

Egy állati jó nap a Gádorban

Iskolánk minden évben megemlékezik az állatok világnapjáról, így idén is készültünk játékos feladatokkal, énekléssel, állatos faliújsággal.

Az osztályfőnöki negyedórában a felsősök egy rövid kvíz megválaszolása után kiérdemelték az "egy ÁLLATI osztály" oklevelet, majd az iskola összes osztálya lázas keresésbe fogott, mivel minden tanteremben eldugtunk egy-két állatos képet, amit a "becsületes" megtaláló csokira cserélhetett.

A 2. szünetben az aulában gyülekeztek Dia néni énekkarosai és gitáros növendékei és egy vidám, ideillő dallal örvendeztették meg a közönséget.

A délután folyamán a napköziben folytatódott ez a jeles nap állathangok felismerésével, állatos kvízzel, színezéssel.

Szóval... állati volt :-)

Nemzeti Együttmüködési Alap

Alapítványunk a 2019. évműködési kiadásainak fedezésére sikeresen pályázott a Nemzeti Együttműködési Alaphoz és 154.000 forintot nyert. Köszönjük a támogatást.

Itt talál meg minket

Közösségi oldalunk

életrevaló

agenda21 okoiskola tehetsegpont umwelt unesco
© Gádor Általános Iskola 1950 - 2019 - minden jog fenntartva.

E-napló belépés

ekreta weblap

Legújabb események

Sze máj. 25
Felsős projektnapok
Cs máj. 26
Felsős projektnapok
P máj. 27
Felsős projektnapok
P jún. 03 @08:00 - 05:00PM
Tanítási szünet
Szo jún. 04 @08:00 - 05:00PM
Tanítási szünet
V jún. 05 @08:00 - 05:00PM
Tanítási szünet
Free Joomla! templates by AgeThemes