Földgömbkészítő verseny felhívás

OKTÓBER 21.

FÖLDÜNKÉRT VILÁGNAP

FÖLDGÖMBKÉSZÍTŐ VERSENY

KÉSZÍTS SAJÁTKEZŰLEG FÖLDGÖMBÖT,

LEHETŐLEG ÚJRAHASZNOSÍTOTT ANYAGOK FELHASZNÁLÁSÁVAL!

BEADÁSI HATÁRIDŐ:    NOV. 13. PÉNTEK

A legötletesebb alkotókat jutalomban részesítjük.

Használt olaj gyűjtés a Gádorban

Kedves Szülők!
Októbertől lehetőségük van leadni az otthon keletkezett használt étkezési zsiradékot (olaj, zsír) az iskolánkban, mivel alapítványunk ( A Művelt és Egészséges Gyermekekért Alapítvány ) szerződést kötött a Biotrans Kft-vel.
Jól lezárt vizes vagy olajos flakonokban behozva helyezhetik el a kapu mellett található sárga gyűjtő- ládában. A leadott olaj tiszta súlyát figyelembe véve a gyűjtő cég fizet iskolánk alapítványának.
Ez egy NYER-NYER lehetőség, melyben Önök könnyebben megválhatnak a felesleges zsiradéktól, alapítványunk pedig egy kevés pénzhez juthat.
KÖSZÖNJÜK, HOGY VELÜNK EGYÜTT VÉDIK A KÖRNYEZETET!

Autómentes nap - biciklis próba

Kamaraerdő tanösvényen jártunk

2019 szeptember végén a Kamaraerdő tanösvényének egy részét fedeztük fel az öko szakkörös gyerekekkel. A feladatlapok megoldása közben izgalmas játékokat játszottunk, melyekben az érzékszerveket kellett próbára tenni.

Békamentés

2019 márciusában 23 lelkes állatbaráttal elmentünk Farmosra békákat menteni. Sajnos csak egy békát sikerült találnunk, de a játékokat madárgyűrűzést, kirándulást nagyon élveztük, és még egy hatalmas teknőst is láthattunk.

Madarak fák napja

Szigethalmi vadaspark látogatás

Az öko szakkörrel ellátogattunk a Szigethalmi Vadasparkba.

ÖKO-kirándulás

2018. májusában az öko szakkör lelkes tagjaival a Tétényi-fennsíkon kirándultunk. A fennsík élővilágának felfedezése mellett sok érdekes játékot is játszottunk.

Föld napja

2018. áprilisában a Föld napja keretében iskolánk 270 tanulója ellátogatott A Herman Ottó Intézet nagyszabású rendezvényre, ahol rengeteg játékot kipróbálhattak a gyerekek, miközben megismertek több környezetvédelmi problémát és esetleges megoldásukat. Élményekben gazdag délelőttöt töltöttünk ott.

A víz világnapja

Már gádoros hagyomány, hogy ezen a napon különböző típusú ásványvizeket kóstoltatunk a gyerekekkel. Idén még Salvus vizet is ihattak.

Arra is volt lehetőség, hogy az érdeklődő diákok megmérjék a különböző vizek pH értékét.

A mai napon adtuk át a víz világnapja alkalmából hírdetett rajzpályázatunk díjait is. A következő eredmények születtek:

Környezetvédelmi és Egészségnap október 18-án a Gádorban (2)

Október 18-án iskolánkban egész napos környezetvédelmi és egészségnapot rendeztünk, melyen valamennyi tanulónk részt vett.

A program egészségnap részét a napközis munkaközösség, a környezetvédelmi részét az öko munkaközösség állította össze és szervezte meg.

Az osztályfőnöki negyedórákon a gyerekek megkapták az eligazítást, majd a meghirdetett vicces kölyökkaja verseny osztályonkénti nyertes műveiből kiállítást rendeztünk a földszinti aulában.

Új gyűjtőkonténerek az iskola udvarán

Mivel ÖKO iskola vagyunk, nagyon örülünk, hogy megérkezett két szelektív hulladékgyűjtő az udvarunkba.
Az osztálytermekbe is elhelyezünk a hét folyamán két különböző színű műanyag edényt a papír hulladék és a műanyag flakonok számára, amit majd a gyerekek az új udvari tárolókba fognak üríteni.

A Rupp-hegyi tanösvényen jártunk

Öko szakköröseink szervezésében, Janka néni és Tamás bácsi vezetésével közel harminc diákunk tett sétát a Gazdagrét feletti tanösvényen szeptember 27-én.


Szülők és gyerekek együtt sétáltak és a szemfülesek még őzláb gombát is találtak.

További fényképek

A Honvéd-Hunyadi Tanösvényen jártunk

hunyadiAz őszi szünetben, október 28-án kissé borongós ég alatt indultunk útnak 30-an (gádoros diákok, testvérek és szülők) a Hunyadi-szigetre, remélve, hogy az eső elkerül. Mire a 33-as busz Háros utcai megállójából elértük a tanösvény bejáratát, a felhőket verőfényes napsütés váltotta föl. Gyönyörű őszi színekben figyelhettük meg a szigetet. Jókedvűen jártuk végig a 8 állomáshelyből álló, a természetes állapotában megőrzött ligeterdőről, a ritka függőavarról híres Hunyadi Tanösvényt. További képek.

1. oldal / 2

Nemzeti Együttmüködési Alap

Alapítványunk a 2019. évműködési kiadásainak fedezésére sikeresen pályázott a Nemzeti Együttműködési Alaphoz és 154.000 forintot nyert. Köszönjük a támogatást.

Itt talál meg minket

Közösségi oldalunk

életrevaló

agenda21 okoiskola tehetsegpont umwelt unesco
© Gádor Általános Iskola 1950 - 2019 - minden jog fenntartva.

E-napló belépés

ekreta weblap

Legújabb események

K márc. 26
Miénk a ház
Cs márc. 28
Tavaszi szünet
P márc. 29
Tavaszi szünet
Szo márc. 30
Tavaszi szünet
V márc. 31
Tavaszi szünet
Free Joomla! templates by AgeThemes