Karácsony 2021.

képeslap tantestület

Kedves Szülők!
Köszönöm, hogy adományaikkal ismét támogatni tudták iskolánk tanulóit! A tartós élelmiszerek és édességek mellett az idei évben egy szülő felajánlott 10 db fenyőfát is. A fákat házhoz szállították talpba befaragva egy doboz szaloncukorral együtt.

Köszönöm mindenkinek, aki lehetőségéhez mérten segíteni tudott!
Boldog, békés Karácsonyt és jó pihenést kívánok Mindenkinek!

Köszönettel, Perge Éva

 

Gádor iskola túrázócsapata - információk

Hogyan dől el a tanévzáró túrára meghívottak névsora?

Régóta sokakat foglalkoztat az a kérdés, hogy milyen alapon döntjük el, hogy kik tartsanak velünk a tanév végi túrán? Mivel a túra szervezési keretei és légköre sem bír el 30 főnél nagyobb létszámot, úgy gondoltam, hogy legigazságosabb megoldás, ha ezt a döntést szigorú szabályok közé szorítjuk, melyet alapvetően az éves teljesítményetek határoz meg. Ha szeretnénk továbbra is egységesek maradni, s szeretnénk megtartani a csapat arculatát, akkor bizonyos korlátokra szükség van.

A szabályzat a következőképp fest:

-        az elmúlt egy év túrái számítanak, minden túra különböző súlyozással:

  • a tavalyi barlangtúra 0,25-ös szorzóval
  • a tavaszi egy-másfél napos túrák 0,5-ös szorzóval
  • a kenutúra 0,5-ös szorzóval
  • a kerékpártúra 0,75-ös szorzóval
  • a tanévzáró túra 1-es szorzóval
  • az őszi egynapos túrák egyes szorzóval
  • az őszi kétnapos túra 1,25-ös szorzóval

-        a súlyozás lényege az, hogy az őszi szezonban érkező ötödikeseknek is legyen esélyük bekapcsolódni a túrába, illetve, ha valaki tavasszal még járt, de ősszel már kikopott, akkor ő kevesebb eséllyel induljon

-        aki az 1-30. helyen van a listán, az automatikusan megkapja a meghívólevelet, kivétel akkor, ha súlyos magatartási problémái miatt nem vállaljuk a felelősséget érte az egy hetes túra során  ha a 30. helyen holtverseny van, szintén magatartási szempontok alapján válogatunk a fenti rendszertől eltérően csak olyan ifi túrázók meghívására adunk lehetőséget, akiktől komoly segítséget kaptunk az elmúlt években a hasonló táborok lebonyolításában (természetesen meghívásuk nem az 1-30. helyezett kárára, hanem azon felül történik).


TAGDÍJ - mi ez, miért van rá szükség?

 

Kedves Túrázók, tisztelt Szülők!

Mivel a csapatunk létszáma mostanában minden előzetes várakozásunkat meghaladta, egyre nagyobb feladatot jelent számomra a túrák szervezése, valamint a koordináció. Szerencsére sok-sok profi ifi segíti a munkámat, így ez általában nem tűnik fel senkinek, minthogy az sem, hogy a túrák szervezése nagyon sok rejtett költséggel jár. Felszereléseket kell vennünk (pl. gázt a gázfőzőbe, élelmiszer alapanyagokat stb.), valamint mint minden évben a legjobbakat a tanév és a naptári év végén jutalmazzuk. Ezeket a kiadásoknak egy részét általában megpróbálom beépíteni egy-egy túra részvételi díjába, ám van úgy, hogy nehéz vele kalkulálni, s sokkal jobb lenne a rendelkeznénk évente egy fix költségkerettel, melyet hasonló célokra különítenénk el. Ezért a 2018-as évtől lehetőség lenne egy egész éves tagdíj formájában támogatni a csapatunkat. A tagdíj mértéke: 2000 Ft/naptári év.

Miért érdemes tagságot vásárolni?

Egy évig regisztrált tagja lehetsz csapatunknak, melynek jeléül egy kis tagsági könyvvel ajándékozunk meg. Ezen felül a létszámkorlátos túrákon a tagoknak előnyt biztosítunk. Idővel a közös pénzből vásárolt felszerelések bérelhetők lehetnének, tehát ha szükséged lesz a nyáron a saját túrádhoz például egy sátorra, vagy gázfőzőre, ezt is ingyenesen a rendelkezésedre tudnánk bocsájtani.

Ritkán túrázom, vagy még csak most kezdtem! Kötelező tagságot váltanom?

Természetesen nem. A tagsággal nem rendelkező túrázóinkat is ugyanolyan örömmel látjuk köreinkben, sehol nem lesz nyilvánosan olyan lista, hogy pontosan kik váltottak tagságot. Viszont ha komolyan nyomod a túrázást, s a többnapos, vagy évvégi túrákra is el szeretnél jönni, akkor érdemes lesz lépned.

Miért jó a csapatnak ez a rendszer?

Mert lesz egy önálló költségvetésünk, nem pedig csak túráról túrára élünk. Az összeget bár én fogom kezelni, nyilvános lesz egy megosztott táblázatban látszanak majd a bevételek és kiadások.

Miért jó nektek a rendszer?

Mert – igaz kis mértékben – de olcsóbbak lesznek a túrák, hisz nem kell terveznünk bizonyos költségfajtákkal, főleg a hosszabb, ill. tanévzáró túra során. Emellett, ha valamilyen oknál fogva túlcsordulnánk egy túrán, szintén lenne anyagi fedezet a hiánypótlásra. Ugyanakkor, ha marad pénz, egy-egy túra után ez is befolyhat a közös költségvetésbe.

Köszönöm, hogy elolvastad, sok szeretettel várunk idén is!

Puskás Zoltán


 

1. oldal / 3

Partnereink

bakosfa iskolagyumolcs  
kobold 004    

egyszazalek

Nemzeti Együttmüködési Alap

Alapítványunk a 2019. évműködési kiadásainak fedezésére sikeresen pályázott a Nemzeti Együttműködési Alaphoz és 154.000 forintot nyert. Köszönjük a támogatást.

Eseménynaptár

Július 2022
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Itt talál meg minket

Közösségi oldalunk

életrevaló

agenda21 okoiskola tehetsegpont umwelt unesco
© Gádor Általános Iskola 1950 - 2019 - minden jog fenntartva.

E-napló belépés

ekreta weblap

Free Joomla! templates by AgeThemes