Szeretettel várjuk elsőseinket

Kedves leendő elsős Szülők!

Egy ideje biztos sokat tépelődik azon, hová vigye iskolába gyermekét, mikor, melyik iskolát választva indítja őt jól az útjára. A tanárnő személye a fontos, vagy az iskola általános híre, légköre, vagy az idegen nyelv tanítása? Akkor MOST álljon meg nálunk egy kicsit!

Megpróbáljuk pár sorban elmondani, miért vagyunk MI a jó választás, miért vagyunk érdemesek arra, hogy az Önök iskolája legyünk.

- Talán a legfontosabb, hogy kinek a kezébe kerül gyermekük, ki lesz az osztályfőnök?

Idei elsőseink két gondoskodó, szerető osztályfőnököt kapnak Kormos Erika néni és Nógrádiné Tokai Marietta (Metti néni) személyében. Mindkettőjüknek fontos a gyerekek fejlődése, az egyéni apró sikerek, az eredményes tanulás. Biztosítják gyermekeiknek a zökkenőmentes váltást az óvodából az iskolába. A szülők és a gyerekek is ragaszkodnak hozzájuk, mindketten nagyon jó osztályközösséget alakítanak ki a 4 év alatt. Rengeteg iskolai program fűződik a nevükhöz, diákjaik pedig sorra bekerülnek a kerületi és területi versenyek élmezőnyébe.

- Mindenkinek fontos az idegen nyelv.

Az első 3 évfolyamon az idegen nyelvet 1-3. osztályban nyelvi napköziként (kerületünkben csak nálunk), játékos formában beszédcentrikusan oktatjuk, napi fél órában. A gyermek észre sem veszi és félév végére már számol idegen nyelven, köszön, bemutatkozik, végrehajtja az idegen nyelven történő utasításokat; járatos a gyümölcsök,állatok, járművek és más kifejezések között; ismer német illetve angol mondókákat, dalokat. 

Hogyan tanul a gyerek olvasni?

Nálunk eddig mindenki megtanult olvasni (hagyományos, szótagoló, elemző-összetevő módszerrel) és írni is:)) Akinek nehézségei támadtak, annak rendelkezésére áll iskolánkban két fejlesztő pedagógus, egy logopédus és egy gyógypedagógus is. A tanító nénik a tehetségesekkel és a lemaradókkal külön is foglalkoznak.

Délutáni programok tanárokkal, külsősökkel

Az alsó tagozatosok rendszeres tömegsport-foglalkozásai mellett lovaglás, őszi és tavaszi focibajnokság, jól szervezett hétvégi túrák, kirándulások, kosárlabda, röplabda, atlétika, karate, aerobic, néptánc, hip-hop tánc várja a mozogni vágyókat.

Aki nem testét, hanem szellemét kívánja mozgatni, az járhat dráma szakkörre, rajzra, matekra, újságírásra, színjátszásra, sakkra, német szakkörre/5.-6./ és énekkarra. Iskolánkban szolfézs, zongora, fuvola és furulya tanulására is van lehetőség.

Öko iskola vagyunk, így rendszeresen papírt gyűjtünk, műanyag flakont préselünk, kertet ápolunk, a gyerekeket a tudatos energiafogyasztásra ösztönözzük. A lelkes diákok ÖKO klubunkba is jelentkezhetnek.

Iskolai hagyományok, avagy mitől Gádor a Gádor.

Bátran állíthatjuk, hogy kerületünk egyik iskolája sem rendelkezik ilyen színes évközi programmal, mint a miénk.

 • Ünnepekhez kötődő kézművesnapok, délutáni játszóházak
 • Napraforgó-díj - a szépen díszített osztálytermekért
 • A félév első napján iskolánk alsó tagozata kézműves napot tart, felsőseink pedig korcsolyázni mennek
 • Farsang, Jótékonysági est
 • Őszi és tavaszi papírgyűjtés, ahol a győztes osztályokat ajándékkal jutalmazzuk, míg az első helyezett felsőben szabadnapot kap
 • Iskolánk szinte minden kerületi sportmegmozduláson képviselteti magát és nagyon jó eredményeket érünk el
 • Felső tagozaton történelmi projektnapok /a magyar történelem 1-1 nagyobb eseménye feldolgozva, körbejárva, bemutatva/
 • Német és angol nyelvi tanulmányutak /Németország, Ausztria, Svájc, Anglia/
 • Erdei iskola alsó tagozaton /2.-4. o./, Nyári tábor /Akali /
 • Gyermeknapi bográcsparti / osztályok közötti főzőverseny szülőkkel, vetélkedők, kézműveskedés, családi sorversenyek/
 • Év végén a jó tanuló diákok külön kirándulásra mennek, az első tíz helyezett jó tanuló és jó sportoló az évzárón oklevelet és serleget is átvehet
 • Miénk a ház! - kétévente osztályaink megszállják a művelődési házat és 2-3 órás előadást tartanak megkoreografálva, jelmezesen, hogy megmutassák a szülőknek, mire képesek
 • 5. és 7. osztályban a tanmenetbe építve komplex képességfejlesztés folyik, saját pedagógusaink által, a kerületben egyedülállóan kifejlesztett tananyaggal /KKF/
 • Egyénileg szervezett osztályprogramok pl.: Halloween, Teadélután, Olvasó éj, stb.

Természetesen tanáraink szívesen viszik és készítik fel tanulóinkat versenyekre, és tét nélküli megmozdulásokra, hogy mindenkinek lehetőséget adjunk a siker elérésére.

Nálunk nyitott kapukat dönget. Reméljük, sokukkal találkozunk!

1222 Bp. Gádor u.101-105 Telefon:2266-681 tel/fax: 424-76-13; e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

A leendő elsőseink ismerkedő programjai - a járványhelyzetre való tekintettel - szünetelnek.

 

Előzetes jelentkezési lap online kitöltése

(már nem lehetséges, kérem ezügyben keresse fel iskolatitkárunkat)

Nemzeti Együttmüködési Alap

Alapítványunk a 2019. évműködési kiadásainak fedezésére sikeresen pályázott a Nemzeti Együttműködési Alaphoz és 154.000 forintot nyert. Köszönjük a támogatást.

Itt talál meg minket

Közösségi oldalunk

életrevaló

agenda21 okoiskola tehetsegpont umwelt unesco
© Gádor Általános Iskola 1950 - 2019 - minden jog fenntartva.

E-napló belépés

ekreta weblap

Legújabb események

Nincsenek események
Free Joomla! templates by AgeThemes