Alapítványunk

A művelt és egészséges gyermekekért alapítványról

Iskolánk életét 1991 óta segíti és támogatja a szülők által létrehozott, „A művelt és egészséges gyermekekért alapítvány”. Azóta számos eredményt tudunk felmutatni, az iskolarádió rendszerétől kezdve az udvari játékokon át a számítógépekig és sok programunk csak azért valósulhatott meg, mert támogatásra méltónak találta a kuratórium.

2016-ban sor került az alapító okirat második módosítására, amellyel egyrészt az aktuális jogszabályoknak való megfelelőséget biztosítottuk, másrészt csökkentettük a kuratórium létszámát 7 főről 3 főre a hatékonyabb működés érdekében. Az alapítvány így gyorsabban tud reagálni a jelentkező igényekre. 2021-ben az alapító okirat újabb módosítására került sor: alapítványunk közhasznú lett, valamint új kuratórium állt fel.

A kuratórium az év során többször összeül, hogy az alapító okiratban foglaltak betartásával döntsön a támogatások éves elosztásáról. Alapvetően a művelődés, az oktatás, a nevelés, a szabadidős tevékenységek és a sport, valamint pedagógusok továbbképzésének támogatása azok a területek, amelyeket támogatunk. A tanulók teljesítményének ösztönzésére hoztuk létre a „Jó tanuló, jó sportoló gádoros” díjat, amelyet minden évben a tanévzáró ünnepélyen vehet át a feltételeknek megfelelő 10 legjobb tanulónk.

Az alapítvány rendelkezésére álló pénzeszközök nagyobbik része az szja 1%-ok befizetéséből származik, évente több mint 1 millió forint. Kérünk mindenkit, hogy személyi jövedelemadójának bevallásakor adója 1%-ával támogassa az alapítványt, hogy tanulóinkat, az Önök gyermekeit minél korszerűbb körülmények között tudjuk nevelni, hogy ki tudják bontakoztatni tudásukat.

Partnereink

bakosfa iskolagyumolcs  
kobold 004    

Nemzeti Együttmüködési Alap

Alapítványunk a 2019. évműködési kiadásainak fedezésére sikeresen pályázott a Nemzeti Együttműködési Alaphoz és 154.000 forintot nyert. Köszönjük a támogatást.

Itt talál meg minket

Közösségi oldalunk

életrevaló

agenda21 okoiskola tehetsegpont umwelt unesco
© Gádor Általános Iskola 1950 - 2019 - minden jog fenntartva.

E-napló belépés

ekreta weblap

Legújabb események

K márc. 26
Miénk a ház
Cs márc. 28
Tavaszi szünet
P márc. 29
Tavaszi szünet
Szo márc. 30
Tavaszi szünet
V márc. 31
Tavaszi szünet
Free Joomla! templates by AgeThemes