Környezetvédelmi és Egészségnap október 18-án a Gádorban (2)

Október 18-án iskolánkban egész napos környezetvédelmi és egészségnapot rendeztünk, melyen valamennyi tanulónk részt vett.

A program egészségnap részét a napközis munkaközösség, a környezetvédelmi részét az öko munkaközösség állította össze és szervezte meg.

Az osztályfőnöki negyedórákon a gyerekek megkapták az eligazítást, majd a meghirdetett vicces kölyökkaja verseny osztályonkénti nyertes műveiből kiállítást rendeztünk a földszinti aulában.

Ezután 10h-ig a gyerekek az általuk választott 3 előadáson vehettek rész. Többek között az alábbi témákat hallgathatták meg:

Dietetikus beszélt az egészséges étrendről, kozmetikus a pattanásról és szépítkezésről tinikorban, fodrász a hajápolásról, védőnő a tisztálkodásról, fogorvos a fogápolásról, pszichológus a testképzavarokról, stb. Legtöbb előadónk térítés nélkül, az iskola és a gyerekek iránti szeretettől vezérelve tartotta meg előadását, melyet szívből köszönünk.

Emellett sporttevékenységek (pl. aerobik, röplabda, foci, kölyökatlétikai forma1 pálya) közül is választhattak.

10h-10h30-ig barna kenyérből készült tízórait kapott minden gyerek. A vállalkozó pedagógusok egészséges mártogatós zöldségeket készítettek, melyeket mindenki megkóstolhatott az 1. és 2. emeleti aulákban. A kóstoláshoz az isteni finom magvas kifliket a Tatár pékségtől kaptuk, melyet ezúton is szeretnénk nekik megköszönni. A szülők is nagyon aktívak voltak, rengeteg házi lekvár érkezett a kóstolásra, el sem tudtuk fogyasztani. Ezeket visszavittük az osztályokba és majd a napköziben fogyaszthatják el a gyerekek.

10h30-kor a felújított udvarrész ünnepélyes átadása következett, melynek része az új röplabda és lábtengó pálya. Az avató ünnepség díszvendége volt Szabolcs Attila eddig polgármesterünk ,aki most a kerület országgyűlési képviselője. A szalag átvágása után a gyerekek rövid labdaütögetéssel vették birtokba a pályát, mielőtt a további programokra indultak.

A környezetvédelmi napnak kiemelkedő programja volt a vegyes életkorú csapatok környezetvédelmi vetélkedője, melyen jeles zsűri elnökölt: az Oktatásfejlesztő és Kutató Intézet környezetvédelemi programfelelőse Vadonné Dobos Éva Dr. Mészáros Péter a Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület elnöke, kerületünk díszpolgára és iskolánk két (már nyugdíjas) pedagógusunk Stokker Kálmánné (Zsuzsa néni) és Szabó Pálné (Zsuzsa néni), akik az ökoiskola program és a környezeti nevelés úttörői voltak iskolánkban.
Idén 8 csapat mérte össze tudását, ismereteit. Minden csapat 5 főből állt (8-4. osztályból 1-1 fő). Tanulóink a változatos témákat felölelő feladatokat nagy ügyességgel oldották meg, így a következő eredmények születtek:

1. hely     Öko-lógósok   ---   Marchhart Júlia, Asztalos Noémi, Hatvani Zsófia,                                                        Karnóth Kamilla, Mitró Zsófia

2. hely     Köri barátok       --- Tősér Viktória, Bor Janka, Rimay Alexandra, Kálóczy Zita, Szász Mirtill

 3. hely     Környezet-kölkök ---   Feller Zóra, Mihalovics Balázs, Fintor Gellért, Janik Dorottya, Bocskai Dorottya

 GRATULÁLUNK A GYŐZTESEKNEK ÉS AZ ÖSSZES RÉSZTVEVŐNEK!

Amíg a vetélkedő tartott, addig a többi diák osztályonként környezetvédelmi kisfilmet nézett, feladatokat oldott meg, valamint ÖKO- kódexet is készítettek.

Bízunk benne, hogy mindenki jól érezte magát, és hasznosan telt számára a nap.

Köszönjük valamennyi szülő, pedagógus, előadó és gyerek együttműködését, akik nélkül ezt a nagyszabású programot nem tudtuk volna megvalósítani.

További képeket iskolánk közösségi oldalán talál.

Nemzeti Együttmüködési Alap

Alapítványunk a 2019. évműködési kiadásainak fedezésére sikeresen pályázott a Nemzeti Együttműködési Alaphoz és 154.000 forintot nyert. Köszönjük a támogatást.

Itt talál meg minket

Közösségi oldalunk

életrevaló

agenda21 okoiskola tehetsegpont umwelt unesco
© Gádor Általános Iskola 1950 - 2019 - minden jog fenntartva.

E-napló belépés

ekreta weblap

Free Joomla! templates by AgeThemes