Kovács Enikő

Miért szerettem a Gádorba járni?

kovacsAzt leszögezhetjük, hogy nincs olyan gyerek, aki várja az iskolát, vagy azt, hogy tanulni kelljen, főleg a legelső nap, amikor épphogy csak kikerül az óvodából. Pedig aki ezen túlesett az tudja, hogy utána jön csak a java, és nagyon hamar elmegy az a 8 év.

Én szerettem a Gádorba alsóba és felsőbe is járni. Alsóban volt az, hogy meg kellett szokni a tanulást, hogy nem lehet már, csak állandóan játszani, emellett a tanárokat és tulajdonképpen magát az iskolát és a követelményeket. Felsőben pedig ugyan így, mivel ott új tantárgyakat kaptunk, egyetlen osztályfőnök helyett pedig rögtön minden tantárgyat más tanár tanított, más elvárásokkal. Ez úgy gondolom nagyjából mindenhol így van, még a középiskolákban is. Én jelenleg a József Attila Gimnázium 10. A osztályában tanulok, ez egy elég kemény középiskola, és úgy érzem elég jó alapokat szereztem általánosban, hogy megálljam itt a helyem.

Amikor 5.-es lettem emelt szinten kezdtem el angolt tanulni, amit most tudok hasznosítani. Mindig humán tárgyakból voltam jobb általánosban, és ez így is maradt, ami nem is baj, mert az osztályom egy része humán tagozatos. Amíg Gádoros voltam végig kitűnő eredményem volt, kivéve 5.-ben és 6.-ban, de nagyrészt ez a 2 év mindig nehezebb. Szerencsére most, középiskolában sem panaszkodhatok, egy elég erős 4-es átlagom van.

De nem csak tanulás szempontjából volt jó a Gádor. Azt mindig szerettem benne, hogy a hangulata családias, nem az a nagyon rideg közeg, ahová egy diák mindennap undorral megy be, hanem egy olyan hely ahol, ha bármi van a tanárok is nagyon szívesen segítenek, mind tanulási problémákban, erre például remek volt a tanulószoba, vagy a házi feladat klub felsőben, illetve magán problémákban is.

Mindemellett rengeteg különböző program volt. Farsangok; suli discok, osztálykirándulások, jutalom kirándulások, különböző sportfoglalkozások délutánonként; túrázások; rengeteg verseny, amire lehetett menni (matek, informatika, fizika, atlétika, vers- és prózamondó, történelem, angol és rajz verseny). Én például külön szerettem stúdiózni, és rádiót vezetni is, vagy éppen a Diák Önkormányzaton belül segíteni valamit szervezni.

Egy biztos, hogy mindig jó emlékek fognak előjönni, ha a Gádorra gondolok vissza és az ott töltött évekre. Mindenkinek, aki ott tanul, vagy ott szeretne, majd csak azt tudom mondani, hogy ha jó osztályközösségbe kerül és talán részt is vesz, az iskola életében nem fogja megbánni, hogy ott töltött el 8 évet, és utána még akár egy elég jó középiskolába is bekerülhet.

Kovács Enikő

Nemzeti Együttmüködési Alap

Alapítványunk a 2019. évműködési kiadásainak fedezésére sikeresen pályázott a Nemzeti Együttműködési Alaphoz és 154.000 forintot nyert. Köszönjük a támogatást.

Itt talál meg minket

Közösségi oldalunk

életrevaló

agenda21 okoiskola tehetsegpont umwelt unesco
© Gádor Általános Iskola 1950 - 2019 - minden jog fenntartva.

E-napló belépés

ekreta weblap

Legújabb események

Nincsenek események
Free Joomla! templates by AgeThemes