Tudnivalók a kémia tanulásához

Hetedik osztályban új tankönyvet használunk, munkafüzettel együtt. Igyekszem sok-sok kísérlettel fenntartani a gyerekek érdeklődését. A tankönyv erre lehetőséget ad, sok benne a leckéhez kapcsolódó kísérlet. A kísérleteket a felelés során el kell tudni mondani. Mit csináltunk? Mit tapasztaltunk? Mire következtetünk?

A nagyobb fejezeteket két részre bontom, és két témaként írunk témazárót, a könnyebb felkészülés érdekében.

A tankönyvből a leckét mindig el kell olvasni legalább 3x az otthon tanulás során. Minden órán feleltetek legalább 1 gyereket a leckéből és előre megmondom, hogy kit. Aki ötöst szeretne, annak önállóan, értelmesen kell tudni beszélni a lecke anyagáról 2-4 percet. Az otthoni (tanulószobai) készülés során nagyon fontos megtanulni az összefoglalást és az új fogalmakat, melyek a leckék végén szerepelnek.

Nem tudok mindent elmondani órán abból, ami a tankönyvben van, de a magyarázatot igénylő dolgokkal mindig foglalkozunk. Ez éppen a kísérletek miatt van így, mert azok időigényesek. Azt is meg kell tanulni viszont, amit nem mondtam el. Ezek önállóan is értelmezhető részei a tananyagnak.

Az értékelés az egységes iskolai értékelés szerint történik. A dolgozatoknál 40, 60, 75 és 91% az alsó határa a 2, 3, 4, 5-ös osztályzatoknak. Az órai jó szereplést plusz pontokkal jutalmazom. De a készületlenséget is „díjazom” – ponttal. A pontok összesítődnek, így alakul ki 5 pontból egy osztályzat. Ahány plusz van benne, annyi az érdemjegy értéke. (pl. 4+ és 1- = 4-es)

Minden héten tartok korrepetálást szerdán vagy pénteken 14.30-15.15-ig.

 

Mindkét 7. osztályban október 16-ára kérem a füzeteket rendbe tenni és a mai óravázlatot a ppt-ről a füzetbe beírni. A 2. dián levő feladatot meg kell oldani a füzetben!

Az anyagok tulajdonságai (letölthető ppt)

 

Az anyagok változásaihoz óravázlat letölthető

Oldatok töménysége

Anyagmennyiség 

Nemzeti Együttmüködési Alap

Alapítványunk a 2019. évműködési kiadásainak fedezésére sikeresen pályázott a Nemzeti Együttműködési Alaphoz és 154.000 forintot nyert. Köszönjük a támogatást.

Itt talál meg minket

Közösségi oldalunk

életrevaló

agenda21 okoiskola tehetsegpont umwelt unesco
© Gádor Általános Iskola 1950 - 2019 - minden jog fenntartva.

E-napló belépés

ekreta weblap

Legújabb események

Cs márc. 28
Tavaszi szünet
P márc. 29
Tavaszi szünet
Szo márc. 30
Tavaszi szünet
V márc. 31
Tavaszi szünet
H ápr. 01
Tavaszi szünet
K ápr. 02
Tavaszi szünet
Sze ápr. 03
Tavaszi szünet
Cs ápr. 04
Tavaszi szünet
P ápr. 05
Tavaszi szünet
Szo ápr. 06
Tavaszi szünet
Free Joomla! templates by AgeThemes